High quality medical grade piercing made in Serbia

Titanijum u svetu pirsinga

Redovno čišćenje

1. Blagi sapun i voda: Najjednostavniji i najefikasniji način za čišćenje titanijumskog pirsinga je upotreba blagog sapuna i tople vode. Nežno istrljajte mekom krpicom ili četkicom za zube sa mekim vlaknima, a zatim isperite toplom vodom i osušite mekanom krpom.

2. Izbegavajte agresivne hemikalije: Titanijum je otporan na koroziju, ali izlaganje jakim hemikalijama može oštetiti površinu. Izbegavajte upotrebu jakih deterdženata, hlorisanih proizvoda ili sredstava za čišćenje nakita sa amonijakom.

Skladištenje

1. Odvojeno skladištenje: Da biste izbegli ogrebotine, čuvajte svoj titanijumski pirsing odvojeno od ostalog nakita. Idealno je koristiti mekanu tkaninu ili posebne kutijice za nakit sa pojedinačnim pregradama.

2. Suvo okruženje: Držite pirsing na suvom mestu, daleko od direktnog izlaganja suncu ili vlažnosti, kako biste sprečili eventualno tamnjenje ili promene na površini.

Redovna inspekcija

1. Provera navoja: Redovno proveravajte da li je pirsing navrtanj čvrst i siguran. Slabo ili nedovoljno dobro navijen pirsing može dovesti do gubitka pirsinga.

2. Površinske promene: Ako primetite bilo kakve promene na površini vašeg titanijumskog pirsinga, kao što su ogrebotine ili promene boje, razmotrite posetu profesionalcu za poliranje ili popravku.

Važno je znati

1. Titanijum je bio-kompatibilan: Jedna od najvećih prednosti titanijuma je njegovo hipoalergijsko svojstvo. Međutim, ako primetite bilo kakvu iritaciju ili reakciju, preporučuje se da se konsultujete sa dermatologom.

2. Prilagođavanje i popravke: Titanijum je izuzetno jak metal, što može otežati prilagođavanje ili popravku. Ukoliko su potrebne izmene na vašem pirsingu, obratite se vašim pirsing studiju koji ima iskustvo sa radom na titanijumu.

Zaključak

Održavanjem vaših titanijumskog pirsinga čistim, bezbedno skladištenim i redovno pregledanim, možete osigurati da on zadrži svoj prvobitni sjaj i lepotu godinama koje dolaze. Pratite ove jednostavne savete i vaš titanijumski pirsing će ostati dragocen i trajan dodatak vašoj kolekciji nakita

Scroll to Top